top of page

KNIPPEN

Het inkorten en modelleren van de vacht met de rechte schaar. Dit wordt veelal toegepast bij honden met een krullende vacht. Knippen zegt eigenlijk genoeg, de hond gaat gewoon naar de kapper. Honden die geknipt worden zijn onder andere :

* Poedels

* Labradoodles

* Kerry Blue Terrier en kruisingen met een soortgelijke vacht

SCHEREN

Het inkorten van de vacht d.m.v. een tondeuse. Scheren betekent niet dat de hond "kaal" geschoren wordt. Er bestaan nl verschillende lengtes voor het scheren dankzij de verschillende opzetstukken van de tondeuse. Scheren wordt vaak gedaan in combinatie met knippen en effileren.

EFFILEREN

Het uitdunnen en inkorten van de steile(re) vacht. De effileerschaar heeft snijbladen voorzien van tandjes, waardoor het snijvlak een natuurlijk verloop heeft.

Het effileren gebeurt met een zogenaamde effileerschaar. Met deze schaar wordt het haar van de hond zo behandeld dat er een natuurlijk verloop zit tussen het korte en het lange haar. Dze methode voorkomt dat er scherpe overgangen en happen zichtbaar zijn.

Honden waar deze methode wordt toegepast zijn bijv. :

* Golden retrievers

* Shih-tzu's

* Lhasa apso's

* Maltezers

* Cocker spaniels

PLUKKEN

Plukken is het verwijderen van de loszittende dekharen. Dit gebeurt plukje voor plukje, met de haarrichting mee. Plukken doet overigens geen pijn. Dit komt omdat de dode haarlaag verwijderd wordt als deze "rijp" is. Rijp wil zeggen dat het haar gemakkelijk los laat.

Plukhonden zijn honden met een ruwharige vacht.

Als u uw hond voor een plukbehandeling naar de trimmer brengt, laat de eventuele wasbeurt dan vanaf 2 weken voor de afspraak achterwege. De plukvacht zal dan beter van de huid loslaten, wat voor zowel de hond als de trimmer prettiger zal zijn.

Het verwijderen van de loszittende dekharen zorgt ervoor dat de nieuwe reeds onderliggende vacht zonder belemmering zal aangroeien, wat zorgt voor een gezonde huid.

Honden die o.a. geplukt worden zijn :

* Bouvier

* Teckel (ruwhaar)

* Jack russel (ruwhaar)

* Terriers (Airedale, Cairn, Border etc.)

* Andere soorten met een harde vacht

KAMMEN EN ONTWOLLEN

Soms is het baasje niet in staat om het onderhoud van de hond helemaal zelf te doen. De hond komt dan regelmatig even langs om eens lekker uitgekamd en/of ontwold te worden. Vervolgens wordt de onderwol van de hond verwijderd en u heeft die rollen haar niet meer door het huis.

TARIEVEN

Het is lastig om een vaste prijs aan een hond te koppelen omdat elke vacht zijn eigen structuur en conditie heeft. De prijsindicatie varieert van € 50,00 (bijv. York-shire) tot € 160,00 (bijv. Benner Sennenhond .

Dit houden volledige behandelingen in. Het vaste uurtarief is

€ 57,00 per uur.

Natuurlijk kunt u voor vragen hierover mij bellen of bijv. een foto van uw

hond mailen.

bottom of page